Trailskor

Underlaget i Stävieskogen i mars kan vara lite trixigt. Ibland lerigt och ibland fruset. Det är omväxlingen vi älskar, men det kan ställa till det lite om man inte har rätt skor på fötterna.

Tycker du om att springa i skogen kan ett par trailskor vara en bra investering. Olika trailskor har olika egenskaper, men generellt sett har de bättre grepp än vanliga löparskor, vilket gör att du slipper springa omkring och vara rädd för att halka.

Ska du springa på mjukt, löst och vått underlag passar sulor med grova dobbar bäst, medan sulor med platta och mer tättsittande dobbar gör sig bäst vid löpning på hårt underlag som klippor och sten.

Det finns vattentäta skor men de andas i regel dåligt. Ofta fungerar det lika bra med ej vattentäta skor så länge dräneringen är bra så att de snabbt släpper ut vattnet igen.

Hur mycket stötdämpning du behöver styrs av underlaget du springer på. I mjuk terräng kan det vara en idé att satsa på en lättare sko med mindre stötdämpning, för bästa möjliga löpkänsla. Ska du springa på hårdare underlag kanske du behöver gå upp lite i vikt på skon för att få lite mer dämpning.

Är du sugen på att prova skor med bättre fäste har Bikester  ett stort utval av trailskor, varav ganska många är till rabatterat pris just nu!

I samarbete med Bikester kommer vi under tiden fram till loppet att tävla ut presentkort bland våra deltagare. Så håll ögonen öppna!

Inlägget skrivet i samarbete med Bikester.