Hoppa till innehåll

Information

Löpar-PM

2024-års upplaga av Stävie Trail närmar sig och här kommer lite matnyttig information att känna till inför loppet. Läs igenom noggrant så du inte missar någon viktig information.

Tid och plats

Stävie Trail samt barnloppen Stävie Minitrail och Stävie Miditrail arrangeras söndagen den 3 mars 2024. Start och målområde finner du på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Information om våra barnlopp hittar du här.

Startnummer

Här hittar du startlistorna. I dessa finns ditt startnummer som du behöver när du ska hämta ut din nummerlapp.

Stävie Trail 6,5 km

Stävie Trail 13 km

Stävie Trail 21 km

Starttider

Minitrail (750 m)

Alla startar 09:50

Miditrail (2,6 km)

Alla startar 10:00

Stävie Trail 6,5 km:

Startgrupp K1, 10:30
Startgrupp K2, 10:32
Startgrupp K3, 10:34

Stävie Trail 13 km & 21 km

Startgrupp L1, 11:10
Startgrupp L2, 11:12
Startgrupp L3, 11:14
Startgrupp L4, 11:16

Vill du springa tillsammans med någon som tillhör en annan startgrupp, väljer ni den grupp som startar senare. Du får inte starta i en grupp som startar tidigare än den du blivit tilldelad

Nummerlappsutdelning

Vi rekommenderar att du hämtar din nummerlapp innan tävlingsdagen antingen i Kävlinge eller Malmö. Det går också att hämta den på tävlingsdagen.

Onsdag 28/2, 17:00-19:00 på Nordic Wellness i Kävlinge (Kvarngatan 70).
Torsdag 29/2, 16:00-18:00 på Freefoot i Malmö (Södra Förstadsgatan 34).
Söndag 3/3, 8:00-10:30 i tävlingsområdet vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Du behöver ditt startnummer när du hämtar ut din nummerlapp. Ta en titt i startlistan innan så flyter det extra smidigt. Det går bra att hämta en annan deltagares nummerlapp.

Hämtar du ut nummerlappen på tävlingsdagen var ute i god tid då det brukar bli gott om kö!

För er som har barn i barnloppet rekommenderar vi att ni hämtar deras lappar i förtid så barnen kan dekorera dem under veckan!

Vid nummerlappsutdelningen får du förutom nummerlapp och säkerhetsnålar även dina strumpor. Det finns möjlighet att köpa strumpor på plats om du missat det vid anmälan.

Efteranmälan

Föranmälan är stängd. Efteranmälan är möjlig vid våra nummerlappsutdelningar eller på loppdagen. Antalet platser är begränsat. Anmälningsavgiften är 450 kr för 6,5 eller 13 km samt 600 kr för 21 km.

När du anmäler dig behöver du acceptera våra allmänna villkor. Läs gärna igenom dem innan.

Välgörenhet

Genom Stävie Trail 2024 vill vi återigen samla in pengar till Ronald McDonald Hus i Lund och deras arbete för att skapa en trygg boendemiljö för de familjer vars barn/syskon vårdas på sjukhuset.  Av varje betald anmälningsavgift går 45 kronor till Ronald McDonald Hus.

Väljer du köpa till ett par randiga strumpor är du med i utlottningen av fina priser! Har du inte köpt strumpor vid anmälan går det bra att köpa i samband med någon av våra nummerlappsutdelningar. Priset för strumporna är 110 kr och pengarna går oavkortat till Ronald McDonald Hus. Om du redan har ett par strumpor men ändå vill vara med i utlottningen går det bra att köpa en strumplott för 50 kr. 

Namn- och distansändring

Ändringar av namn och distans kan göras kostnadsfritt fram till och med lördag 24/2. Önskemål om ändring skickas via e-post till info@stavietrail.se. Inga önskemål om ändringar via Facebook, Instagram eller Messenger kommer att accepteras. Gäller din ändring namnbyte skickar du med den nya deltagarens namn och e-postadress önskad distans (6,5 eller 13 km) samt uppskattad tid på en platt mil. Vill den nya deltagare springa 21,1 km får hen betala mellanskillnaden via Swish för att ändringen ska vara giltig.

Från och med den 25/2 kan ändringar endast göras vid någon av våra nummerlappsutdelningar samt innan start, och då mot en avgift på 50 kr. Betalning via Swish.

Randiga Ronald McDonald-strumpor

Du som har köpt randiga Ronald McDonald-strumpor deltar i utlottningen av en hotellövernattning och två årsmedlemskap i Team Nordic Trail. Strumporna behöver bäras under loppet för att ha en chans. För dig som tävlar med gamla strumpor gäller att du behöver bära dessa och ha köpt en strumplott (50 kr) i samband med anmälan. Har du inte köpt strumpor men ångrat dig går det bra att köpa till i samband med någon av våra nummerlappsutdelningar. Pris för strumporna 110 kr.

Bansträckning & banmarkering

Banan är ca 6,5 km lång. Har du anmält dig till 13 km-distansen springer du två varv på samma bana.

För 21 km tillkommer en loop på cirka 8 km. Efter det första ordinarie varvet går du ut på loopen och ansluter sedan efter 8 kilometer till ordinarie bana för ytterligare ett varv.

Uppdaterade kartor över 2024 års bansträckningar hittar du här. Det finns också möjlighet att ladda ner gpx-filer här. Använder du Garmin hittar du länkar till banorna på Garmin Connect här.

Ordinarie bana är permanent uppmärkt med gula markeringar. Vid svängar och otydligheter är den förstärkt med färgglada pilar och avspärrningsband. I de fall vi tvingats dra om banan kommer orangea pilar visa vägen. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Skogen är liten och stigarna är smala. Det kan vara bra att tänka på att hålla till höger och släppa förbi de som vill passera där det är möjligt.

Hundar och andra djur

Hundar och andra djur kan dessvärre inte vara med i loppet. Vi är alldeles för många löpare i en liten skog för att det ska kunna ske på ett säkert sätt. Hundar är dock välkomna på Lucialöpningen och provlöpningen av banan på Löpningens dag.

Att ta sig till Stävie Trail

Bor du i Kävlinge eller Furulund så är det allra enklast att cykla, springa eller gå till starten.

Reser du kollektivt så är närmsta tågstation ”Furulund”. Från Furulunds station är det 1,8 km till start- och målområdet

Kommer du med bil så sikta in dig på vår parkering i slutet av Märkesvägen (se nedan).

Parkering

Vi har tillgång till en stor yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

Cyklar får inte parkeras så att infarten till de boende närmast startområdet blockeras. Parkeringsförbud-skyltar kommer att sättas upp och vi ber er respektera dessa!

Uppvärmning

Nordic Wellness kommer att hålla uppvärmning inför alla lopp. Uppvärmningen startar cirka 15 minuter innan Stävie Trail 6,5 km respektive 13 & 21 km.

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Använd dessa och inte närliggande skog.

Kom gärna ombytt! Det finns inte tillgång till vare sig dusch eller omklädningsrum. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Vätska och energi

Vatten, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång till alla barn och vuxna.

Vatten och Umaras sportdryck U Sport finns vid varvning till deltagare som springer 13 km. Deltagare i 21,1 km har en vätskekontroll på extraloopen efter cirka 14 km. Vid denna finns vatten, Umaras sportdryck U Sport och Umaras U gel.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Resultatlista kommer att publiceras under kvällen efter loppet.

Prisutdelning

Pris till topp tre damer och herrar på 6,5 km, 13 km och 21 km.

Placering avser bruttotid i första startgrupp, dvs första tre i mål får äran att stå på pallen. Har du för avsikt att slåss om dessa platser måste du alltså starta första startgrupp.

Preliminära tider för prisutdelning är 11:30 (6,5 km) och 12:30 (13 km) och 13:20 (21 km).

Servering

Södervidinge Mjölk kommer att grilla hamburgare på plats i start- och målområdet. För försäljning till den som är sugen på något gott efter målgång. Eller för hejarklacken som väntar i mål… Köttet är ekologiskt och av finaste kvalitet. Vegetariskt alternativ kommer att finnas.

Fogarolli kommer vara på plats och sälja varma drycker av yppersta klass.

Publicering av bilder och filmer

På vår hemsida och i våra sociala kanaler kommer vi att publicera bilder och filmer från loppet.

Vill du inte synas på bild, kontakta oss. Vi tar hänsyn till bilder där du tydligt kan identifieras, men inte gruppbilder där du är en av många deltagare.

Håll skogen ren!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start- och målområdet.