Hoppa till innehåll

10-årsjubileum

2014-2024

20

Stävie Trails jubileumsrundor

2024 firar Stävie Trail 10-årsjubileum. Förutom att bjuda på en löparfest extra allt den 3 mars 2024 bjuder vi in er till 10 jubileumsrundor i Kävlinge kommun. För varje runda du springer får du en lott i vårt jubileumslotteri, med dragning på loppdagen. Springer du alla tio rundorna får du två bonuslotter!

För att få din lott fyller du i detta formulär och postar en bild från rundan på Instagram. Tagga bilden med @stavietrail, #stävietrail10år och #stävietrail. Använder du inte Instagram går det bra att e-posta en bild till jubileum@stavietrail.se så publicerar vi den.

Våra jubileumsrundor

Jubileumsrunda #1 – Skandiamäklarna (7,2 km)

SkandiaMäklarna eller som de från början hette, Landgren, har sedan de öppnade kontoret i Kävlinge 2006 helhjärtat stöttat lokala engagemang. Skandiamäklarna vet hur viktigt det är att må bra, tillhöra ett sammanhang och hur viktigt det är för ett samhälle. Händer det saker i kommunen vill också människor flytta hit.

Med anledning av Stävie Trails 10-årsjubileum ger Skandiamäklarna alla som ska sälja 10 % rabatt på mäklararvodet (kan ej kombineras med andra erbjudande) fram till 31/3 -2024.

Kom in och hämta en karta på deras kontor vid starten på Mårtensgatan 29 i Kävlinge. De 50 första får en vattenflaska av dem samtidigt. Kontoret är öppet mellan kl. 8:00-16:30 på vardagar. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor.

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #2 – Jimmy Anderssons måleri (12,6 km)

Jimmy Andersson har varit målare i snart ett helt maraton. Om antalet kilometrar skulle motsvara år… Jimmy fixar allt måleri inom bygg och dekoration. Du kan räkna med en schysst deal, så klart med möjlighet till ROT-avdrag. Hos Jimmy får du om- och nybyggnadsmåleri med kvalitet, helt enkelt!

Jimmys runda tar er från Lödde centrum (Barsebäcksvägen 60) till Sandskogen och Salviken och tillbaka igen. 12,6 sköna kilometrar. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor.

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #3 – Flügger färg (9,1 km)

Kävlinge Färgbutik AB / POOLKLOR.COM öppnade sin butik i Kävlinge år 2000 av målarmästaren Carina Fagerström. Sedan 2022 har dottern Annika drivit vidare verksamheten tillsammans med kollegan Roger. De är stolta över att kunna tillhandahålla sina kunder produkter av högsta kvalitet, snabba leveranser och personlig support under hela shoppingupplevelsen och leveransen!

Med anledning av Stävie Trails 10-årsjubileum ger Kävlinge färg alla deltagare 25 % rabatt på Flügger Färgs Wood Tex-produkter under hela mars månad 2024.

Kom in och hämta er karta i deras butik vid start/mål mellan 10.00-18.00 på vardagar och mellan 10.00-14.00 på lördagar. Adressen är Floravägen 54 i Kävlinge. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor.

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #4 – Södervidinge Mjölk (8,4 km)

Södervidinge Mjölk ligger i Allarp vid Södervidinge och är Malmöregionens närmaste ekologiska mjölkgård. Gården drivs av Lars Andersson med personal och familj. Lars är uppvuxen på gården och femte generationen på plats.

Sedan hösten 2017 har Södervidinge Mjölk levererat KRAV-certifierade mjölk. Gården drivs med tanken att den ska vara en tillgång att njuta av och förvalta, för oss som driver den, djuren som bor här, omgivning, kunder och framtida generationer!

Coop Stationsstaden i Kävlinge hittar du en frysdisk med prima nötkött från Södervidinge Mjölk. Ta en titt där eller surfa till Södervidinge Mjölk för att läsa mer om gården, mjölken, köttet och hur du gör för att få tag i det.

Rundan startar på västra sidan om Kävlinge station och tar dig ut på de bördiga markerna norr om Kävlinge. På väg tillbaka passerar du Stora Harrie mosse, ett naturreservat som hyser ett artrikt växt- och djurliv med många sällsynta arter. Här kan du se Lars kossor beta under utomhussäsongen. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor.

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #5 – Bilanpassning i Staffanstorp (8,4 km)

Varje år bygger Bilanpassning i Staffanstorp om över 250 bilar. Över 20 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder. De är Sydsveriges ledande anpassningsföretag och deras erfarenhet och kunskap gör dig fri & obunden.

Företaget inriktar sig för personer med någon form av funktionsvariation, frihet på hjul helt enkelt! De utför alla typer av specialbyggnationer på fordon, allt från en kula på ratten till golvsänkta bilar, till och med de som kan styras med joystick.
Det finns inget som kan stoppa nytänkandets hos Bilanpassning i Staffanstorp som siktar långt för våra medmänniskor.

För den som inte vet säljer de och kalibrerar Dräger alcolås och alcotestare. Tillsammans gör vi Sveriges vägar säkrare!

Rundan startar på östra sidan om Kävlinge station och tar dig ner mot Kävlingeån som du följer österut. På väg tillbaka blir det ett gäng med fina backar att ta sig uppför. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor.

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #6 – Nordic Wellness (21,1 km)

I en källarlokal på Hisingen började Nordic Wellness sin resa mot att skapa Sveriges snabbast växande gymkedja. Med blod, svett och tårar utformades en vision och ett koncept som vi lever efter än idag – att bygga en träningsverksamhet som är öppen för alla. I Kävlinge erbjuder vi en toppmodern lokal på 1600 kvm, det senaste inom träningsvärlden, fartfyllda gruppträningsklasser och service i världsklass.

Inför jubileumsrundan får alla som deltar en fri månads träning hos oss samt en vattenflaska. Kom förbi oss på Kvarngatan 70 och hämta det samtidigt som du hämtar din karta. Våra öppettider hittar du på vår hemsida.

Rundan är ikonisk. Ett halvmaraton som täcker följer Kävlinge och Furulunds utkant. Superbra träning för den som på egen hand vill prova jubileumsdistansen (21,1 km). När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor.

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #7 – Tandläkarna Novalund (8,9 km)

Tandläkarna Novalund värdesätter en kvalitetssäkrad modern tandvård där ett hållbart och miljövänligt arbetssätt är en självklarhet, och där du som patient alltid är i centrum. Alla våra anställda genomför regelbundna utbildningar och kurser för att vi ska kunna säkerställa en modern och trygg tandvård.

Vi erbjuder våra kunder ett brett utbud av tjänster inom tandvård, inklusive akut tandvård, tandblekning och regelbundna kontroller. Vi utför exempelvis tandimplantat, kronor och broar, samt behandling med osynlig tandställning.

Vårt fokus ligger även i att erbjuda en lugn och harmonisk miljö med ett varmt omhändertagande. När du får tandvård av en av våra tandläkare vill vi att du ska känna dig trygg. Vi ser fram emot ditt besök och önskar dig varmt välkommen till kliniken i Lund. Vi finns på Öresundsvägen 16.

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #8 – Konditori Kringlan (9,5 km)

Konditori Kringlan är ett litet konditori med mycket kunskap! Hos oss hittar ni allt från bröd och bullar till små och stora kakor och tårtor. När ni kommer in genom dörren till konditoriet har vi alltid fyllt sortimentet med goda bakverk. Det finns något för alla smaker!

Vi bakar gärna vårt sortiment med lokala råvaror, exempelvis mjöl från Lilla Harrie Valskvarn och mjölk från Södervidinge Mjölk. Vi använder smör i alla bakverk och raps -eller olivolja i våra bröd och bullar.

Vi som driver konditoriet sedan 2007 heter Linda och Henrik. Vi föll direkt för det lilla lokala bageriet med en gedigen och fin historia.

Vi finns på Bruksgatan 23 i Kävlinge där rundan har sin start och sitt mål. Det går fint att komma in att hämta en karta. Vi har öppet 06-18 på vardagar och 07-15 på helger. Och när du sprungit klart hittar du fikan hos oss!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #9 – Coop Stationsstaden (4,9 km)

Coop Stationsstaden är Kävlinge tätorts största matbutik. Butiken har ett fullt sortiment med extra fokus på lokalproducerat, vegetariskt och ekologiskt.

Coop Stationsstaden förser deltagarna i Stävie Trail med energi efter målgång. Vad vore ett lopp utan blåbärssoppa, vetebulle och banan? Hos Coop Stationsstaden kan du även handla kött från samarbetspartnern Södervidinge Mjölk.

Jubileumsrundan startar i direkt anslutning till butiken som håller öppet 06:30-22:00 alla dagar.

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

Strava-segmentet finns här.

Jubileumsrunda #10 – Kävlinge kommun (6,3 km)

Välkommen till Kävlinge – mitt i naturen med å, hav och öppna landskap men med flera städer på smidigt pendlingsavstånd. I vår kommun finns en stark drivkraft att göra verklighet av drömmar. Tillsammans skapar vi de bästa möjligheterna att utvecklas och njuta av en hög livskvalitet. Det gör vi genom hög service och tillgänglighet, välfärdstjänster i framkant, trygga boendemiljöer, gott företagsklimat och en rik fritid för våra kommuninvånare.

1974 slogs Kävlinge och Löddeköpinge kommun samman och 2024 fyller kommunen 50 år. Under jubileumsåret kommer vi att titta tillbaka på 50 år av utveckling, från industritunga bruksorter till småstadscharm och entreprenörsdrivet näringsliv.

Håll utkik på Kävlinge kommuns hemsida och konton i sociala medier!

I denna mapp hittar du kartor (pdf) och gpx-filer till alla rundor. När du sprungit klart så rapporterar du din runda här för att få din lott!

Strava-segmentet finns här.