Frontyard

När marknaden mättats med Backyards är det dags att introducera begreppet Frontyard, ett sprillans nytt koncept signerat Patrik Hernwall och Rickard Hillebrink, från Stockholm Gerillalöpare. Nu har du chansen att testa äventyret på skånsk mark. I en skog du faktiskt vet finns…

Banan är en slinga på 3 km och du ska springa den många varv. Fortare och fortare. Tills du inte orkar längre…

EXTRAINSATT LOPP

Platserna till Frontyard tog slut i ett nafs och vi har öppnat upp för en Night edition.
Välkommen med din anmälan!

NÄR?
Annandag midsommar. Söndag 21 juni.
Frontyard
Start: 09:00
Nummerlappsutdelning: 08:15-08:45
Night edition
Start: 17:00
Nummerlappsutdelning: 16:15-16:45

ANMÄLAN?
Anmälan till Frontyard (night edition) med start kl 17:00 hittar du här.
Frontyard (start kl 09:00) är fulltecknat.
Pris: 400 kr

Skulle evenemanget bli inställt pga Coronaviruset återbetalas dina pengar.

VAR?
Parkering längs Skytteskogsvägen i Furulund. Följ snitslar därifrån till tävlingsområdet.

BANAN:

HUR?
Varvet som ska springas är 3 km och tiden du har på dig är begränsad. Första varvet är maxtiden 30 minuter, därefter kortas tiden med en minut per varv. Tabellen nedan visar exempel för Frontyard med start kl 09:00. För Night edition klicka här.

Alla deltagare samlas till gemensam start inför varje varv.  Hinner du i mål innan tiden är ute har du en stunds vila innan det är dags att ställa dig på startlinjen igen.

Du måste befinna dig vid startlinjen och starta när nästa start går. Gör du inte det är du ute ur tävlingen och får inte fortsätta. Du får dock tillgodoräkna dig ditt varv om du är i mål inom 30 minuter.

Vinnare är den som håller sig kvar längst. Skulle två eller fler personer klara lika många varv är det snabbast tid på sista fullbordade varvet som gäller. Pris till första dam och herr!

Fullständiga tävlingsregler hittar du här.

START/MÅLOMRÅDE
Det kommer finnas toalett i varvning, samt energi och vätska. Vi ser gärna att du tar med egen flaska/mugg att dricka ur så sparar vi på miljön. Det går bra att ha tält och väskor i tävlingsområdet, dock ansvarar vi inte för några värdesaker. Ombyteskläder och nödproviant kan vara en god idé att ta med ifall vädret överraskar eller motivationen tryter.

PUBLIK
Pga Corona och gällande rekommendationer för folksamlingar har vi inte möjlighet att ha någon publik i start/målområdet. Vi ber därför ev anhöriga, supporters och hejarklackar att fördela sig längs banan. Vi frångår även reglerna om att langning endast är tillåten i tävlingsområdet och gör det ok för dig som tävlande att ta emot mat och dryck längs vägen.

Efter avslutat dagsverke belönas du med jordgubbstårta. Det är ju trots allt annandag midsommar.

Länk till vårt facebookevenemang hittar du här.