Frontyard

Restriktionerna lättar och förra årets dundersuccé är tillbaka – Stävie Frontyard. I fjol var det ett spillrans nytt koncept signerat Patrik Hernwall och Rickard Hillebrink, från Stockholm Gerillalöpare. Då bjöds på en hejdundrande löpfest och två fantastiska världsrekord! Missade du loppet? Eller vill du uppleva det en gång till? Nu har du chansen! I en skog du faktiskt vet finns…

Banan är en slinga på 3 km och du ska springa den många varv. Fortare och fortare. Tills du inte orkar längre…

RESULTAT STÄVIE FRONTYARD 2021
Resultatet är nu klart och du hittar det här:
Resultat Stävie Trail Frontyard 2021

Upptäcker du något som inte stämmer så hör av dig till oss, via FB, Instagram eller e-post (anna@piggelina.se).

BILDER
Vi har samlat lite bilder som ni gärna får använda om ni taggar oss (@stavietrail #stäviefrontyard #stävietrailfrontyard)
Bilder Stävie Frontyard 2021

NÄR?
Lördag 19 juni med start kl 09:00
Nummerlappsutdelning: 08:00-08:45

ANMÄLAN?

Loppet är fullt. Av erfarenhet blir det alltid sena återbud. Vill du ha chansen att vara med maila anna@piggelina.se för att ställa dig på vår reservlista.

Om vi tvingas ställa in pga ändrade restriktioner återbetalar vi 100 % av  anmälningsavgiften om sådant beslut fattas tidigare än 14 dagar innan start och 75 % om beslut fattas senare än så.

STARTLISTA
Startlista – uppdaterad 2021-06-12

VAR?
Parkering längs Skytteskogsvägen i Furulund. Följ snitslar därifrån till tävlingsområdet.

OBSERVERA ATT DET INTE ÄR SAMMA STARTOMRÅDET SOM ORDINARIE  STÄVIE TRAIL!

BANAN:

BANMARKERING
Banan är uppmärkt med orange flaggor och enduropilar. På vissa platser finns avspärrningar med rödvita band för att ingen ska komma fel.

HUR?
Varvet som ska springas är 3 km och tiden du har på dig är begränsad. Första varvet är maxtiden 30 minuter, därefter kortas tiden med en minut per varv.

Alla deltagare samlas till gemensam start inför varje varv.  Hinner du i mål innan tiden är ute har du en stunds vila innan det är dags att ställa dig på startlinjen igen.

Du måste befinna dig vid startlinjen och starta när nästa start går. Gör du inte det är du ute ur tävlingen och får inte fortsätta. Du får dock tillgodoräkna dig ditt varv om du är i mål inom 30 minuter.

Vinnare är den som håller sig kvar längst. Skulle två eller fler personer klara lika många varv är det snabbast tid på sista fullbordade varvet som gäller. Pris till första dam och herr!

Fullständiga tävlingsregler hittar du här.

START/MÅLOMRÅDE
Det kommer finnas toaletter i startområdet, men ingen dusch/ omklädningsrum. Området är stort (ca 500 m2) och du har möjlighet att ”slå läger”, dvs skapa dig ett liten plats för dina tillhörigheter, att komma till mellan varven. Naturligtvis på smittsäkert avstånd (2 m) från varandra.

Observera att vi inte ansvarar för några värdesaker!

ENERGI
Sportdryck, vatten, kaffe och coca cola kommer att finnas i varvningsområdet. Ta gärna med små PET-flaskor att fylla på så du kan ta drycken med dig till din plats, och inte behöver trängas vid energibordet varje varv.
Även mer tuggbar energi i form av av chips och godis kommer finnas upplagt i muggar,  att ta med till ditt ”läger”.  De klassiska frontyard-pizzabullarna kommer fram efter ett lagom antal varv när saltsuget börjar krypa på!
Kringlan i Kävlinge sponsrar med kanelbullar och småkakor och istället för medalj bjuds på hemmabakad jordgubbstårta. Ingen kommer att gå hungrig.

UTRUSTNING
Det kan bli en lång dag. Ombyteskläder och nödproviant kan vara en god idé att ta med ifall vädret överraskar eller motivationen tryter. Vid regn kan ett mindre tält vara skönt att söka skydd i.

Det finns mycket mygg i området. En myggspray kan vara dagens viktigaste utrustning….

PUBLIK
Pga Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2021:2) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 har vi inte möjlighet att ha någon publik i start/målområdet.

Vi ber därför ev anhöriga, supporters och hejarklackar att fördela sig längs banan. Vi frångår även reglerna om att langning endast är tillåten i tävlingsområdet och gör det ok för dig som tävlande att ta emot mat och dryck längs vägen.

Efter avslutat dagsverke belönas du med jordgubbstårta. Det är ju trots allt högsommar!

Länk till vårt facebookevenemang hittar du här.