Löpar-PM

Tid och plats

Stävie Trail och Stävie MiniTrail arrangeras söndagen den 5 mars 2017.
Start och målområde finner du på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Starttider och startgrupper

Stävie Mini-trail: Start kl 10.00

Stävie Trail 6,5 km:
Startgrupp K1 = startnummer 1-99.  Start: 10:30
Startgrupp K2 = startnummer 100-199. Start 10:33
Startgrupp K3 = startnummer 200-299. Start 10:36
Startgrupp K4 = startnummer 300-395. Start 10:39

Stävie Trail 13 km:
Startgrupp L1 = startnummer 396-475. Start: 11:10
Startgrupp L2 = startnummer 476-579. Start: 11:13
Startgrupp L3 = startnummer 580-657. Start: 11:16
Startgrupp L4= startnummer 658-750. Start 11:19

Anmälan

Ordinarie anmälan är stängd för Stävie Trail. Efteranmälan görs på plats fr om 08.30 på söndag. Pris 300 kr. Betalning via swish.

Stävie MiniTrail är öppet för anmälan fram till den 4 mars. Pris:100 kr. Alla pengar går oavkortat till Djurens rätt och barnen får ett årsmedlemskap i deras barnklubb Rädda djuren. Kortavgift tillkommer med 7,50 kr/barn. Efteranmälan möjlig på söndag.

Distans och bansträckning

Banan är ca 6,5 km lång, baserat på mer eller mindre tillförlitliga gps-klockor. Du har möjlighet att springa ett eller två varv, dvs 6,5 eller 13 km.

GPS-filer och karta över banan hittar du här.

Banan för Stävie MiniTrail är ca 750 meter lång och är en säker och rolig bana för barnen. Vuxen får springa med.

Banmarkering

Banan kommer att vara snitslad och utmärkt med färgglada pilar och avspärrningsband. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Nummerlappsutdelning

Onsdag 1/3 kl 18-20 på Vivobarefoot, Emporia, Malmö
Torsdag 2/3 kl 17-19 i Kävlinge, ICA Supermarket.
Söndag 5/3 från kl 8.30 i tävlingsområdet vid Södra Ljungvägen 33, Furulund.

Hämta ut din nummerlapp i god tid innan start. Senast 9.45 för startande på 6,5 km-distansen och senast 10.30 för startande på 13 km-distansen.

Det går bra att skicka ombud för att hämta din nummerlapp. Ombud behöver ha ditt fullständiga namn för att hämta ut.

Parkering

Även i år har Kävlinge kommun gett oss tillstånd att använda en stor asfalterad yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

parkering

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

För att ändå hålla trafikmängden nere ber vi löpare från Kävlinge och Furulund att i största möjliga mån cykla, springa eller gå till starten. Ni som åker bil – samåk gärna. Ni är välkomna att använda vårt Facebook-evenemang för att erbjuda plats i bilen. Facebook-evenemanget hittar ni här!

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Vi föredrar att ni använder toaletterna istället för skogen som nöd-plats.

Kom gärna ombytt! Vi har inte tillgång till omklädningsrum i direkt anslutning till start/mål. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Det finns begränsad möjlighet att lämna av överdragskläder i ett av våra tält i startområdet. Vill ni lämna kvar saker i starten lägger ni era tillhörigheter i en påse som ni tydligt märker upp så ni själva kan hitta den efter målgång. Förvaringsplatsen kommer inte att vara bemannad. Ni ansvarar själva för era kläder och värdesaker, och hämtar själva ut era tillhörigheter.

Det kommer inte finnas duschmöjligheter i anslutning till start/mål.

Vätska och energi

Vatten, havredryck, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång till alla barn och vuxna.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Resultatlista kommer att publiceras här på hemsidan under kvällen efter loppet. Alla resultat finns tillgängliga direkt på Racetimers hemsida.

På vår hemsida kommer vi även att publicera bilder från loppet. Vill du inte vara med på bild meddelar du det i god tid innan.

 Till sist…. Ett rent nöje!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start-/målområdet. Tack på förhand!

Vi hoppas på en fantastisk dag och önskar dig lycka till!