Information gammal

Stävie Trail och Stävie MiniTrail arrangeras söndagen den 8 mars 2020.

Start och målområde:
Grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Starttider
Stävie MiniTrail: kl 10.00
Stävie Trail 6,5 km: kl 10.30 (fyra startgrupper med start var tredje minut)
Stävie Trail 13 km: kl 11.10 (fyra startgrupper med start var tredje minut)

Startgrupper

6,5 km startar fr om 10:30 enligt:

10:30 K1 startnummer 1-90
10:33 K2 startnummer 91-180
10:36 K3 startnurmmer 181-270
10:39 K4 startnummer 271-350

13 km startar från 11:10 enligt:

11:10 L1 startnummer 351-440
11:13 L2 startnummer 441-530
11:16 L3 startnummer 531-620
11:19 L4 startnummer 621-700

Vilken startgrupp du tillhör hittar du i startlistorna nedan:

Startlista Stävie Trail 2019 6,5 km
Startlista Stävie Trail 2019 13 km

Prisutdelning

Nytt för i år: prisutdelning på plats för de tre första i varje klass. Klockan 11.20 hålls prisutdelning för det korta loppet och klockan 12.30 för det långa loppet.

Anmälan och anmälningsavgift

Här anmäler du dig till Stävie Trail och Stävie MiniTrail.

Anmälan stänger 23 februari kl 23:59.

Anmälningsavgift

Early bird t om 2019-01-01
: 330 kronor. Därefter ordinarie pris fram t om 23/2: 380 kronor.
Av anmälningsavgiften går 45 kronor till vår insamling till Håll Sverige Rent. Här kan du läsa mer om årets välgörenhetsprojekt.

Efteranmälan

Efteranmälan kan göras i mån av plats. Du gör din efteranmälan vid nummerlappsutdelningen i Malmö respektive Kävlinge, och på loppdagen 3 mars mellan kl 8.00-10.15 i vårt start- och målområde. Vid efteranmälan kan du endast betala med swish.

Efteranmälan kostar 400 kr och 45 kronor går direkt till vår välgörenhetsinsamling hos Håll Sverige Rent.

Vad ingår i anmälningsavgiften?
Fantastisk löpning
En buff
Dukat bord i målgång: bananer, vetebullar och blåbärssoppa
En unik trämedalj
En månads gratis träning på valfri Nordic Wellness anläggning (värde 999 kr)
Coldzyme förkylningsspray
Bidrag till välgörenhet

Namn- och distansändring

Från om med när anmälan stänger 23/2 kl 23.59, och fram tills nummerlappsutdelningen kommer vi inte kunna göra namnändringar eller distansändringar då våra listor skickas och preppas hos våra tidtagare.

Ändringar kan alltså göras fram till och med lördag 23/2, men efter det blir det först från och med första nummerlappsutdelning och då mot en avgift på 30 kr som swishas och går till vår välgörenhetsinsamling.

Ändringar fram till och med lördag kan endast göra via mail  till info@movesome.se. Alltså inga önskemål om ändringar via Facebook eller Messenger. Dessa inlägg försvinner lätt i flödet. Gäller din ändring byte av namn skickar du med namn, e-postadress (viktigt då vi kan skickar ut infomail inför loppet), önskad distans 6,5 eller 13 km samt uppskattad tid på en platt mil.

Nummerlappsutdelning

Hämta gärna ut din nummerlapp vid något av de tillfällen vi erbjuder innan loppdagen.

  • Malmö – tisdag 26 februari kl 17-19, köpcentrum Entré vid Värnhem, Plan 3, Bredvid O’Learys och SATS.
  • Kävlinge – torsdag 28 februari kl 17-19, Nordic Wellness, Kvarngatan 70, Kävlinge
  • Start- och målområdet, loppdagen 3 mars mellan kl 8.00-10.15. Var ute i god tid då det brukar bli gott om kö.

Det går bra att hämta ut nummerlappar åt andra. Se till att ha fullständigt namn och om väldigt vanligt namn – även en e-post-adress eller telefonnummer.

Distans och bansträckning

Banan är ca 6,5 km lång, baserat på mer eller mindre tillförlitliga gps-klockor. Har du anmält dig till 13 km-distansen springer du alltså två varv på samma bana.

Karta över bansträckning och GPS-filer till banan hittar du här. Banan är tydligt markerad med gula fyrkantiga och trekantiga markeringar samt avspärrningsband. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Skogen är liten och stigarna är smala. Det kan vara bra att tänka på att hålla till höger och släppa förbi de som vill passera där det är möjligt.

Banan för Stävie MiniTrail är ca 750 meter lång och är en säker och rolig bana för barnen.

Parkering

Även i år har Kävlinge kommun gett oss tillstånd att använda en stor asfalterad yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

parkering

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

För att ändå hålla trafikmängden nere ber vi löpare från Kävlinge och Furulund att i största möjliga mån cykla, springa eller gå till starten.

Samåkning

Ni som åker bil – samåk gärna. Vi har skapat ett Facebook-evenemang som heter Samåkning till Stävie Trail 2019. Ni är välkomna att använda denna plats för att söka eller  erbjuda plats i bilen. Facebook-evenemanget hittar ni här!

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Vi föredrar att ni använder toaletterna istället för skogen som nöd-plats.

Kom gärna ombytt! Vi har inte tillgång till omklädningsrum i direkt anslutning till start/mål. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Det finns begränsad möjlighet att lämna av överdragskläder i ett av våra tält i startområdet. Vill ni lämna kvar saker i starten lägger ni era tillhörigheter i en påse som ni tydligt märker upp så ni själva kan hitta den efter målgång. Förvaringsplatsen kommer inte att vara bemannad. Ni ansvarar själva för era kläder och värdesaker, och hämtar själva ut era tillhörigheter.

Det kommer inte finnas duschmöjligheter i anslutning till start/mål.

Vätska och energi

Vatten, havredryck, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång till alla barn och vuxna.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Resultatlista kommer att publiceras här på hemsidan under kvällen efter loppet.

På vår hemsida kommer vi även att publicera bilder från loppet. Vill du inte vara med på bild meddelar du det i god tid innan.

Fotografering

Det kommer att finnas fotograf längs banan och i startområdet. Om du inte vill att bilder på dig publiceras, vänligen skicka oss ditt namn och startnummer innan loppet.

 Till sist…. Ett rent nöje!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt och eftersom vårt välgörenhetsprojekt är kopplat till Håll Sverige Rent så ser vi naturligtvis gemensam till att vi håller rent och snyggt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start-/målområdet. Tack på förhand!

Vi hoppas på en fantastisk dag och önskar dig lycka till!