Djurens rätt

Stävie Trail har varje år olika välgörenhetsfokus. Deltagarna har skänkt pengar till såväl diabetesdrabbade barn i Afrika, Rädda barnens katastrof-fond och Ronald McDonald hus i Lund. Du väljer själv hur mycket du vill skänka och beloppet läggs utöver anmälningsavgiften i samband med din betalning. De insamlade pengarna från 2017 års upplaga kommer att gå till Djurens rätt.

djurensratt

Djurens rätt är en partipolitiskt obunden organisations om jobbar för djurens väl. Nedan  följer lite kort information om hur de jobbar. Vill ni veta mer besök gärna deras hemsida: www.djurensratt.se.

  • Djurens Rätts huvudfrågor är djuren inom pälsindustrin, djurförsöksindustrin och livsmedelsindustrin. De arbetar också för att hjälpa konsumenter att handla mer djurvänligt.
  • Djurens Rätt sprider information till allmänheten för att inspirera till ett djurvänligare sätt att leva.
  • Djurens Rätt har kontakt med olika typer av företag för att påverka dem i en djurvänlig riktning. Tex genom samtal om päls på kläder, djurtester av produkter, angoraull i kläder. Det kan också röra sig om att inspirera matkedjor att ta in fler vegoprodukter samt be dem att åtminstone sluta ta in produkter som orsakar extra mycket lidande.
  • Djurens Rätt har kontakt med politiker för att påverka lagar och regler. Vi är också remissinstans och får komma med synpunkter när nya lagförslag ska tas fram.
  • Djurens Rätts arbete finansieras av medlemsavgifter och donationer. Alla är varmt välkomna att bli medlemmar!

Vid anmälan till Stävie Trail kommer ni som vanligt att ha möjlighet att skänka valfri summa till välgörenhet och vi hoppas att ni vill vara med och bidra till Djurens rätt och deras arbete!

I anmälan till barnloppet Stävie Minitrail går hela deltagaravgiften till Djurens rätt och barnen får ett årsmedlemskap i Räddadjuren-klubben. Rädda Djuren-klubben är Djurens Rätts klubb för alla barn upp till och med 13 år som älskar djur! Klubbens medlemmar får tidningen Rädda Djuren Klubbnytt som kommer fem gånger per år. I tidningen kan man lära sig om roliga, spännande och smarta djur, få goda recept och kluriga pyssel.