Vi har gjort det förr. Och nu gör vi det igen. Stävie Frontyard är tillbaka! 2020 var Frontyard ett sprillans nytt koncept signerat Patrik Hernwall och Rickard Hillebrink, från Stockholm Gerillalöpare. Då tog många chansen att testa äventyret på skånsk mark. 2021 testade ännu fler. Båda gångerna i den skog du numera vet var den finns…

Banan är en slinga på 3 km och du ska springa den många varv. Fortare och fortare. Tills du inte orkar längre…

NÄR

Söndag 18 juni med start kl 09:00.

Nummerlappsutdelning: 08:15-08:45.

ANMÄLAN

Anmälan är öppen. 100 platser. Först till kvarn… Klicka här!

Anmälningsavgiften är 450 kr. Den betalas via Swish till 070-606 81 92 (Anna Nystedt). Din plats är garanterad först när du betalt.

När du anmäler dig behöver du accepterar du också våra allmänna villkor.

STARTLISTA

Nyfiken på vem som anmält sig? Startlistan hittar du här!

VAR?

Parkering längs Skytteskogsvägen i Furulund. Följ snitslar därifrån till tävlingsområdet.

Observera att det inte är samma startområde som ordinarie Stävie Trail.

BANAN:

HUR?

Varvet som ska springas är 3 km och tiden du har på dig är begränsad. Första varvet är maxtiden 30 minuter, därefter kortas tiden med en minut per varv. Tabellen nedan visar upplägget.

Alla deltagare samlas till gemensam start inför varje varv.  Hinner du i mål innan tiden är ute har du en stunds vila innan det är dags att ställa dig på startlinjen igen.

Du måste befinna dig vid startlinjen och starta när nästa start går. Gör du inte det är du ute ur tävlingen och får inte fortsätta. Du får dock tillgodoräkna dig ditt varv om du är i mål inom 30 minuter.

Vinnare är den som håller sig kvar längst. Skulle två eller fler personer klara lika många varv är det snabbast tid på sista fullbordade varvet som gäller. Pris till första dam och herr!

Fullständiga tävlingsregler hittar du här.

Tidigare resultat:

Stävie Trail Frontyard 2020
Stävie Trail Frontyard 2020 (night edition)
Stävie Trail Frontyard 2021

START/MÅLOMRÅDE

Det kommer finnas toaletter i startområdet, men ingen dusch eller omklädningsrum. Området är stort och du har möjlighet att “slå läger”, dvs skapa dig ett liten plats för dina tillhörigheter, att komma till mellan varven.

Vi ansvarar inte för några värdesaker!

ENERGI

Sportdryck, vatten, kaffe och Coca Cola kommer att finnas i varvningsområdet. Ta gärna med egen flaska eller mugg.

Även mer tuggbar energi i form av av chips och godis kommer finnas.  De klassiska Frontyard-pizzabullarna kommer fram efter ett lagom antal varv när saltsuget börjar krypa på!

I stället för medalj bjuds på hemmabakad jordgubbstårta. Ingen kommer att gå hungrig!

UTRUSTNING

Det kan bli en lång dag. Ombyteskläder och nödproviant kan vara en god idé att ta med ifall vädret överraskar eller motivationen tryter. Vid regn kan ett mindre tält vara skönt att söka skydd i.

Det finns mycket mygg i området. En myggspray kan vara dagens viktigaste utrustning….

Länk till vårt facebookevenemang hittar du här.