Löparinformation

2023 års upplaga av Stävie Trail närmar sig och här kommer lite matnyttig information att känna till inför loppet. Läs igenom noggrant så du inte missar någon viktig information

Tid och plats

Stävie Trail samt barnloppen Stävie Minitrail och Stävie Miditrail arrangeras söndagen den 5 mars. Start och målområde finner du på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Information om våra barnlopp hittar du här.

Startlista och starttider:

Du hittar ditt startnummer i startlistan (Stävie Trail. Startlista 6,5 km)

  • 10:30 K1 med startnummer 1-85
  • 10:33 K2 med startnummer 86-170
  • 10:36 K3 med startnurmmer 171-255
  • 10:39 K4 med startnummer 256-340

Du hittar ditt startnummer i startlistan (Stävie Trail. Startlista 13 km)

  • 11:15 L1 med startnummer 341-405
  • 11:18 L2 med startnummer 406-470
  • 11:21 L3 med startnummer 471-535
  • 11:25 L4 med startnummer 536-600

Din startgrupp baseras på den mil-tid du angett i anmälan, där de snabbare löparna kommer starta först. Vill du springa tillsammans med någon som tillhör en annan startgrupp, väljer ni den grupp som startar senare. Du får inte starta i en grupp som startar tidigare än den du blivit tilldelad.

Information till dig som ”gör en Nils”, dvs startar i båda loppen!

Du tävlar i båda loppen separat och det finns ingen egen Nils-klass. Du kommer därför få två nummerlappar och två medaljer. Det är viktigt att du använder rätt nummerlapp till rätt lopp!

Alla Nils-are placeras i startgrupp efter sin angivna mil-tid. Vill du hellre springa i en senare startgrupp går det bra. Vet du det redan nu, så meddela oss gärna via e-post till info@stavietrail.se.

Nummerlappsutdelning

Måndag 27/2 kl 17:00-19:00 på Nordic Wellness i Kävlinge (Kvarngatan 70).

Torsdag 2/3 kl 16:00-18:00 på Joe Nimble i Malmö (Södra Förstadsgatan 34).

Söndag 5/3 kl 8:00-10:15 i tävlingsområdet vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Du behöver ditt startnummer när du hämtar ut din nummerlapp. Ta en titt i startlistan innan så flyter det extra smidigt. Det går bra att hämta en annan deltagares nummerlapp.

Hämtar du ut nummerlappen på tävlingsdagen så var ute i god tid då det brukar bli gott om kö!

För er som har barn i barnloppet rekommenderar vi att ni hämtar deras lappar i förtid så barnen kan dekorera dem under veckan!

Efteranmälan

Efteranmälan är möjlig på våra nummerlappsutdelningar och på tävlingsdagen. Antalet platser är begränsat och kan ta slut.

Anmälningsavgift för 6,5 eller 13 km är 450 kr och för en Nils (6,5 + 13 km) är den 750 kr.

Genom Stävie Trail 2023 vill vi återigen samla in pengar till Ronald McDonald Hus i Lund och deras arbete för att skapa en trygg boendemiljö för de familjer vars barn/syskon vårdas på sjukhuset.  Av varje betald anmälningsavgift går 45 kronor till Ronald McDonald Hus.

Randiga Ronald McDonald-strumpor

Du som har köpt randiga Ronald McDonald-strumpor deltar i utlottningen av en hotellövernattning. Strumporna behöver bäras under loppet för att ha en chans. För dig som tävlar med gamla strumpor gäller att du behöver bära dessa och ha köpt en strumplott (50 kr) i samband med anmälan. Har du inte köpt strumpor men ångrat dig går det bra att köpa till i samband med någon av våra nummerlappsutdelningar.

Namn- och distansändring

Ändringar av namn och distans kan endast göras vid någon av våra nummerlappsutdelningar samt innan start, och då mot en avgift på 50 kr. Betalning via Swish.

Distans och bansträckning

Banan är ca 6,5 km lång. Har du anmält dig till 13 km-distansen springer du alltså två varv på samma bana.

Karta över bansträckningarna hittar du här. Där finns också möjlighet att ladda ner en gpx-fil för 6,5 km-varvet.

Banmarkering

Banan är uppmärkt med gula markeringar. Vid svängar och otydligheter är den förstärkt med färgglada pilar och avspärrningsband. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Skogen är liten och stigarna är smala. Det kan vara bra att tänka på att hålla till höger och släppa förbi de som vill passera där det är möjligt.

Att ta sig till Stävie Trail

Bor du i Kävlinge eller Furulund så är det allra enklast att cykla, springa eller gå till starten.

Reser du kollektivt så är närmsta tågstation ”Furulund”. Från Furulunds station är det 1,8 km till start- och målområdet

Kommer du med bil så sikta in dig på vår parkering i slutet av Märkesvägen (se nedan).

Parkering

Vi har tillgång till en stor yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

Cyklar får inte parkeras så att infarten till de boende närmast startområdet blockeras. Parkeringsförbud-skyltar kommer att sättas upp och vi ber er respektera dessa!

Uppvärmning

Nordic Wellness kommer att hålla uppvärmning inför alla lopp. Uppvärmningen startar ca 15 minuter innan Stävie Trail 6,5 km resp 13 km.

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Använd dessa och inte närliggande skog.

Kom gärna ombytt! Det finns inte tillgång till vare sig dusch eller omklädningsrum. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Det finns begränsad möjlighet att lämna av överdragskläder i ett av våra tält i startområdet. Vill ni lämna kvar saker i starten lägger ni era tillhörigheter i en påse som ni tydligt märker upp så ni själva kan hitta den efter målgång. Förvaringsplatsen kommer inte att vara bemannad. Ni ansvarar själva för era kläder och värdesaker, och hämtar själva ut era tillhörigheter.

Vätska och energi

Vatten, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång.

Vatten finns vid varvning till deltagare som springer 13 km.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Resultatlista kommer att publiceras på hemsidan under kvällen efter loppet.

Prisutdelning

Pris till topp tre damer och herrar på 6,5 km och 13 km.

Placering avser bruttotid i första startgrupp, dvs första tre i mål får äran att stå på pallen.
Har du för avsikt att slåss om dessa platser måste du starta längst fram i startgrupp 1.

Preliminära tider för prisutdelning är 11:30 (6,5 km) och 12:30 (13 km).

Servering

Södervidinge Mjölk kommer att grilla hamburgare på plats i start- och målområdet. För försäljning till den som är sugen på något gott efter målgång. Eller för hejarklacken som väntar i mål… Köttet är ekologiskt och av finaste kvalitet. Vegetariskt alternativ kommer att finnas.

Fogarolli kommer vara på plats och sälja varma drycker av yppersta klass.

Publicering av bilder och filmer

På vår hemsida och i våra sociala kanaler kommer vi att publicera bilder och filmer från loppet.

Vill du inte synas på bild, kontakta oss. Vi tar hänsyn till bilder där du tydligt kan identifieras, men inte gruppbilder där du är en av många deltagare.

Håll skogen ren!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start- och målområdet.