Information om loppen

Tid och plats

Stävie Trail samt barnloppen Stävie Minitrail och Stävie Miditrail arrangeras söndagen den 5 mars. Start och målområde finner du på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Anmälan

Nu kan du anmäla dig till Stävie Trail 6,5 eller 13 km. Anmälan till barnloppen, Minitrail och Miditrail, öppnar i januari.

Du anmäler dig enkelt via vår anmälningssida hos Din Kurs. Betala gör du med Swish eller kort. Direktlänk till anmälan hittar du här.

Pris:
Stävie Trail 6,5 eller 13 km: 350 kr. ( Fr o m 2 januari 2023 – 395 kr)
Stävie Dubbel-trail (6,5 +13 km): 600 kr. (Fr o m 2 januari 2023 – 695 kr)

Genom Stävie Trail 2023 vill vi återigen samla in pengar till Ronald McDonald Hus i Lund och deras arbete för att skapa en trygg boendemiljö för de familjer vars barn/syskon vårdas på sjukhuset.  Av varje betald anmälningsavgift går 45 kronor till Ronald McDonald Hus.

Väljer du köpa till ett par randiga strumpor är du med i utlottningen av fina priser! Priset för strumporna är 100 kr och pengarna går oavkortat till Ronald McDonald Hus. Om du redan har ett par strumpor men ändå vill vara med i utlottningen går det bra att köpa en strumplott för 50 kr. 

Starttider:

Stävie Minitrail (750 meter): kl 09:50
Stävie Miditrail (2,6 km): kl 10:00
Stävie Trail (6,5 km): kl 10:30
Stävie Trail (13 km): kl 11:15

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelning sker i tävlingsområdet på tävlingsdagen (5/3) mellan kl 08:00-10:15.

Det kommer finnas möjlighet att hämta ut nummerlappar i Malmö och Kävlinge innan tävlingsdagen. Mer information om tid och plats kommer när det närmar sig.

Namn- och distansändring

Ändringar av namn och distans kan göras kostnadsfritt fram till och med söndag 26/2. Önskemål om ändring skickas via e-post till info@stavietrail.se. Alltså inga önskemål om ändringar via Facebook eller Messenger. Gäller din ändring namnbyte skickar du med den nya deltagarens namn och e-postadress önskad distans (6,5 eller 13 km) samt uppskattad tid på en platt mil.

Efter den 26/2 kan ändringar endast göras vid någon av våra nummerlappsutdelningar samt innan start, och då mot en avgift på 50 kr. Betalning via Swish.

Distans och bansträckning

Banan är ca 6,5 km lång. Har du anmält dig till 13 km-distansen springer du alltså två varv på samma bana.

Banan för Stävie MiniTrail är ca 750 meter lång och är en säker och rolig bana för barnen. Vuxen får springa med.

Banan för Stävie Miditrail är ca 2,6 km. Här springer barnen utan vuxet sällskap.

Karta över bansträckningarna hittar du här. Där finns också möjlighet att ladda ner en gpx-fil för 6,5 km-varvet.

Banmarkering

Banan är uppmärkt med gula markeringar. Vid svängar och otydligheter är den förstärkt med färgglada pilar och avspärrningsband. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Skogen är liten och stigarna är smala. Det kan vara bra att tänka på att hålla till höger och släppa förbi de som vill passera där det är möjligt.

Att ta sig till Stävie Trail

Bor du i Kävlinge eller Furulund så är det allra enklast att cykla, springa eller gå till starten.

Reser du kollektivt så är närmsta tågstation ”Furulund”. Från Furulunds station är det 1,8 km till start- och målområdet

Kommer du med bil så sikta in dig på vår parkering i slutet av Märkesvägen (se nedan).

Parkering

Vi har tillgång till en stor yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

Cyklar får inte parkeras så att infarten till de boende närmast startområdet blockeras. Parkeringsförbud-skyltar kommer att sättas upp och vi ber er respektera dessa!

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Använd dessa och inte närliggande skog.

Kom gärna ombytt! Det finns inte tillgång till vare sig dusch eller omklädningsrum. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Det finns begränsad möjlighet att lämna av överdragskläder i ett av våra tält i startområdet. Vill ni lämna kvar saker i starten lägger ni era tillhörigheter i en påse som ni tydligt märker upp så ni själva kan hitta den efter målgång. Förvaringsplatsen kommer inte att vara bemannad. Ni ansvarar själva för era kläder och värdesaker, och hämtar själva ut era tillhörigheter.

Vätska och energi

Vatten, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång till alla barn och vuxna.

Vatten finns vid varvning till deltagare som springer 13 km.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Tidtagning sker inte på Stävie Minitrail och Stävie Miditrail.

Resultatlista kommer att publiceras på hemsidan under kvällen efter loppet.

Publicering av bilder och filmer

På vår hemsida och i våra sociala kanaler kommer vi att publicera bilder och filmer från loppet.

Vill du inte synas på bild, kontakta oss. Vi tar hänsyn till bilder där du tydligt kan identifieras, men inte gruppbilder där du är en av många deltagare.

Håll skogen ren!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start- och målområdet.