Resan till en skadefri löpning och en funktionell fot – med tåfrihet®!

Vår samarbetspartner Joe Nimble vill inget hellre att din löpning ska vara skadefri. En av nycklarna till detta är en funktionell fot. I detta inlägg får du lära dig mer om funktionella fötter och vad som händer när du släpper dina tår fria. Texten är författad av Joe Nimble Sverige. Har du frågor och funderingar hittar du kontaktuppgifter till Joe Nimble här.

Visa upp er anmälan hos Joe Nimble och få 10 % rabatt på hela deras sortiment

Erbjudandet gäller i butiken i Malmö (Djäknegatan 5) till och med 31 mars 2022
Tåfrihet® – vad är det?

Grunden är att en fot behöver få se ut som en fot ska göra. Under alla år som vi trängt in våra fötter i konventionella uppbyggda skor har vi glömt bort vad foten är till för och vad den är kapabel till att göra. Vi har inte fått med oss förståelsen om hur viktig den är för välmåendet – inte bara för foten självt, utan för hela kroppen och dess rörelse.

Vad är en funktionell fot?

Den naturligt fria foten ska verka som en stabil bas och dämpa krafter, för att kontrollera och balansera kroppen på ett skonsamt sätt. Större delen av balansen och dämpningen sitter i framfoten. Idén bakom tåfrihet® är att minska snedställningar i framfoten och i tålederna. När tårna klämts ihop en längre tid av moderna löparskor som är för trånga framtill, riskerar man att få smärtor i vardagen och i löpningen. Forskning visar att en funktionell fot ger dig förutsättningarna till att prestera bättre och bibehålla en skadefri kropp.

Helst skulle vi se att människor gick mer barfota, men vi inser att det inte kommer att ske i Sverige. Därför har vi på Joe Nimble specialiserat oss på skor med gott om plats för tårna, som ska ge känslan av att vara barfota och så långt det är möjligt härma det medfödda sättet att gå och springa på. Dessutom är yttersulan asymmetriskt designad, vilket gör att du får en variation i fotisättningen vid varje steg du tar, även på hårda och platta underlag.

Joe Nimble Sverige är en skobutikskedja som ger kärlek till dina fötter. Hos oss hittar du funktionella skor som främjar en stark, frisk, välmående och naturlig fot vilket i sin tur bidrar till en naturlig rörelse genom hela kroppen. Joe Nimble är mer än en skobutik. Vi är alla utbildade inom fotfunktion och funktionella skor och vi har coacher med spetskompetens på plats i butikerna för att kunna hjälpa dig till en välmående och smärtfri rörelse.

Kom förbi oss i butiken så hjälper vi dig att bli en bättre och skadefri löpare, med hälsosamma fötter som bär dig hela livet ut!