Info

Tid och plats

Stävie Trail och Stävie MiniTrail arrangeras söndagen den 4 mars.

Starttider för respektive distans är:
Stävie Mini-trail: kl 10.00
Stävie Trail 6,5 km: preliminärt kl 10.30 (fyra startgrupper med start var tredje minut)
Stävie Trail 13 km: preliminärt kl 11.10 (fyra startgrupper med start var tredje minut)

Start och målområde finner du på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Anmälan

Anmälan är öppen. Klicka HÄR för att komma till anmälan.

Anmälningsavgiften från den 2/1 är 350 kr. 45 kr av anmälningsavgiften går till välgörenhet. I år stöttar vi tillsammans med er Ronald McDonald Hus i Lund.

Vill du seeda dig och få starta i första startgrupp och samtidigt skänka ytterligare en summa till Ronald McDonald Hus i Lund? Köp dig ett par randiga strumpor för 100 kronor. Allt du behöver göra är att Swisha 100 kr till 0704837664 (Sarah Jaxell). Ange namn på vem som ska ha strumporna samt strumpstorlek. Strumporna hämtas ut samtidigt som nummerlappen. Strumporna är en fin kompressionsstrumpa som lämpar sig väl till löpning! Bär dem under loppet och du har dessutom chans att vinna en hotellövernattning.

Distans och bansträckning

Banan är ca 6,5 km lång, baserat på mer eller mindre tillförlitliga gps-klockor. Har du anmält dig till 13 km-distansen springer du alltså två varv på samma bana.

Karta över bansträckning och GPS-filer till banan hittar du här. Banan är tydligt markerad med gula fyrkantiga och trekantiga markeringar samt avspärrningsband. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Skogen är liten och stigarna är smala. Det kan vara bra att tänka på att hålla till höger och släppa förbi de som vill passera där det är möjligt.

Banan för Stävie MiniTrail är ca 750 meter lång och är en säker och rolig bana för barnen.

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelning kommer erbjudas i Malmö, Kävlinge samt i tävlingsområdet på loppdagen. Information om tid och aktuell plats kommer inom kort.

Startgrupper

Information om vilken startgrupp respektive startnummer tillhör kommer ett par dagar innan loppdagen.

Startgrupper sorteras utifrån den tidsangivelse som du anger vid anmälan. Snabbast startar först för att hela startfältet ska få en så smidig löpning som möjligt. Var ärlig när du anger din uppskattade tid så får vi god ordning och reda under löpningen!

Parkering

Även i år har Kävlinge kommun gett oss tillstånd att använda en stor asfalterad yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

För att ändå hålla trafikmängden nere ber vi löpare från Kävlinge och Furulund att i största möjliga mån cykla, springa eller gå till starten. Ni som åker bil – samåk gärna. Ni är välkomna att använda vårt Facebook-evenemang för att erbjuda plats i bilen. Facebook-evenemanget hittar ni här!

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Vi föredrar att ni använder toaletterna istället för skogen som nöd-plats.

Kom gärna ombytt! Vi har inte tillgång till omklädningsrum i direkt anslutning till start/mål. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Det finns begränsad möjlighet att lämna av överdragskläder i ett av våra tält i startområdet. Vill ni lämna kvar saker i starten lägger ni era tillhörigheter i en påse som ni tydligt märker upp så ni själva kan hitta den efter målgång. Förvaringsplatsen kommer inte att vara bemannad. Ni ansvarar själva för era kläder och värdesaker, och hämtar själva ut era tillhörigheter.

Det kommer inte finnas duschmöjligheter i anslutning till start/mål.

Vätska och energi

Vatten, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång till alla barn och vuxna.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Resultatlista kommer att publiceras här på hemsidan under kvällen efter loppet.

På vår hemsida kommer vi även att publicera bilder från loppet. Vill du inte vara med på bild meddelar du det i god tid innan.

 Till sist…. Ett rent nöje!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start-/målområdet. Tack på förhand!

Vi hoppas på en fantastisk dag och önskar dig lycka till!