Info

Tid och plats

Stävie Trail och Stävie MiniTrail arrangeras söndagen den 4 mars.
Start och målområde finner du på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Starttider för respektive distans är:
Stävie Mini-trail: kl 10.00
Stävie Trail 6,5 km: preliminärt kl 10.30 (fem startgrupper med start var tredje minut)
Stävie Trail 13 km: preliminärt kl 11.10 (fem startgrupper med start var tredje minut)

Startgrupper och starttider

Distans 6,5 km:
10.30. K0: Löpare med randiga strumpor. OBS! Endast årets modell gäller!
10.33. K1. Startnummer 1-100
10.36. K2. Startnummer 101-200.
10.39. K3. Startnummer 201-300.
10.42. K4. Startnummer 301-390

Distans 13 km:
11.10. L0. Löpare med randiga strumpor årsmodell 2018!
11.13. L1. Startnummer 391-478.
11.16. L2. Startnummer 479-586.
11.19. L3. Startnummer 587-685.
11.22. L4. Startnummer 686-800.

Ditt startnummer hittar du här!

Vill du springa tillsammans med någon men har hamnat i olika startgrupp, går det bra att båda springer i den långsammare gruppen, dvs startar senare.

Strumpor
Vill du seeda dig och få starta i första startgrupp och samtidigt skänka ytterligare en summa till Ronald McDonald Hus i Lund? Köp dig ett par randiga strumpor för 100 kronor. Allt du behöver göra är att Swisha 100 kr till 0704837664 (Sarah Jaxell).  Ange namn på vem som ska ha strumporna samt strumpstorlek (36-40 resp 41-44). Strumporna hämtas ut samtidigt som nummerlappen. Strumporna är en fin kompressionsstrumpa som lämpar sig väl till löpning! Bär dem under loppet och du har dessutom chans att vinna en hotellövernattning. Strumporna går bra att köpa fram till klockan 10.00 på söndag.

Efteranmälan (anmälan efter 25/2)

Efteranmälan kommer vara möjlig i mån av plats. Du kommer i så fall kunna efteranmäla dig vid de olika tillfällena för nummerlappsutdelning, och i tävlingsområdet från klockan 08.00 på tävlingsdagen. Efteranmälningsavgiften är 375 kr och 45 kr går till Ronald McDonald Hus i Lund. Betalning sker via Swish till 0706068192 (Anna Nystedt).

Namnändring och ändring av distans

Namnändring görs i samband med våra nummerlappsutdelningar samt i vårt informationstält i startområdet på loppdagen 4/3. Kostnad för ändring är 25 kr som skänks direkt till Ronald McDonald Hus i Lund. Betalning sker via Swish till 0704837664 (Sarah Jaxell).

Ändring av distans görs kostnadsfritt  i samband med våra nummerlappsutdelningar samt i vårt informationstält i startområdet på loppdagen 4/3.

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelning erbjuds i Malmö, Kävlinge samt i tävlingsområdet på loppdagen. Om du har beställt strumpor hämtar du dem tillsammans med din nummerlapp. Det går bra att hämta nummerlapp till din kompis!

Onsdag 28/2 kl 17-19 i Malmö, SATS Entré, Fredsgatan 14 B, högst upp i köpcentrum Entré.

Torsdag 1/3 Kl 17-19, Ica Supermarket i Kävlinge.

Söndag 4/3  kl 8.00-10.30 på tävlingsområdet, Södra Ljungvägen 33, Furulund.

Observera att det kan vara mycket kö innan start på söndagen så kom i tid. Ska du springa 6,5 km bör du ha hämtat din lapp senast klockan 10!

Nummerlapparna till Stävie Minitrail kan hämtas vid alla tre tillfällen. Hämtar ni dem under onsdagen eller torsdagen har barnen möjlighet att pimpa nummerlappen hemma innan loppet, något som brukar uppskattas!

Distans och bansträckning

Banan är ca 6,5 km lång, baserat på mer eller mindre tillförlitliga gps-klockor. Har du anmält dig till 13 km-distansen springer du alltså två varv på samma bana.

Karta över bansträckning och GPS-filer till banan hittar du här. Banan är tydligt markerad med gula fyrkantiga och trekantiga markeringar samt avspärrningsband. Funktionärer finns på plats längs banan för att se till att alla hamnar på rätt kurs.

Skogen är liten och stigarna är smala. Det kan vara bra att tänka på att hålla till höger och släppa förbi de som vill passera där det är möjligt.

Banan för Stävie MiniTrail är ca 750 meter lång och är en säker och rolig bana för barnen.

Banmarkering

Banan är märkt med gula fyrkanter (och trekanter vid sväng). Vi förstärker med orangea stora pilar där det behövs, och spärrar ibland av med avspärrningsband. Det har hänt att deltagare krupit under avspärrningsband, det är aldrig tanken…. möter du ett avspärrningsband ska du inte springa rakt fram!

Det finns många andra färger i skogen men låt dig inte förvirras av andra målade färger, de tillhör inte Stävie Trail.

Alltså: Följ gula fyrkanter och trekanter, orange stora pilar och rödvitrandiga avspärrningsband!

Medaljer  

Femårsmedaljen! För de som springer för femte gången!

Alla barn och vuxna får medaljer i målgång. De som sprungit alla fem åren får en alldeles speciell medalj av finaste sort. Tillhör du denna tappra skara, går du till informationstältet efter målgång och inkasserar din pärla, mot uppvisande av nummerlapp!

Parkering

Även i år har Kävlinge kommun gett oss tillstånd att använda en stor asfalterad yta i slutet av Märkesvägen till parkering. Från Stävievägen tar ni av Musikantvägen och sedan höger in på Märkesvägen. Från parkeringsplatsen är det bara några hundra meter till startplatsen. Följ Stävie Trail-skyltar för att komma till parkeringen och skyltar med hänvisning till starten längst in på parkeringen.

Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

För att ändå hålla trafikmängden nere ber vi löpare från Kävlinge och Furulund att i största möjliga mån cykla, springa eller gå till starten. Ni som åker bil – samåk gärna. Ni är välkomna att använda vårt Facebook-evenemang för att erbjuda plats i bilen. Facebook-evenemanget hittar ni här!

Toalett, omklädningsrum & dusch

I start- och målområdet kommer det att finnas bajamajor uppställda. Vi föredrar att ni använder toaletterna istället för skogen som nöd-plats.

Kom gärna ombytt! Vi har inte tillgång till omklädningsrum i direkt anslutning till start/mål. Om ni åker bil till loppet kan det vara lämpligt att lämna av sina tillhörigheter i bilen.

Det finns begränsad möjlighet att lämna av överdragskläder i ett av våra tält i startområdet. Vill ni lämna kvar saker i starten lägger ni era tillhörigheter i en påse som ni tydligt märker upp så ni själva kan hitta den efter målgång. Förvaringsplatsen kommer inte att vara bemannad. Ni ansvarar själva för era kläder och värdesaker, och hämtar själva ut era tillhörigheter.

Det kommer inte finnas duschmöjligheter i anslutning till start/mål.

Vätska och energi

Återhämtningsdryck från Oatly (chokladdryck från Oatly till barnen), vatten, blåbärssoppa, bananer och släta bullar finns i målgång till alla barn och vuxna.

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett elektroniskt tidtagningssystem levererat av Racetimer. Chipet sitter i nummerlappen. Utan chip, ingen tid i resultatlistan.

Resultatlista kommer att publiceras här på hemsidan under kvällen efter loppet.

På vår hemsida kommer vi även att publicera bilder från loppet. Vill du inte vara med på bild meddelar du det i god tid innan.

 Till sist…. Ett rent nöje!

Vi har lovat markägaren att ta hand om skogen på bästa sätt. Vi önskar därför att du är noga med att ta med ditt skräp från skogen. Soppåsar finns i start-/målområdet. Tack på förhand!

Vi hoppas på en fantastisk dag och önskar dig lycka till!